Champagne en chocolade cruise

De Champagnestreek is niet alleen beroemd omwille van zijn mousserende wijn of Reims, de stad der kroningen. Je kan er zeker ook genieten van het vredige landschap van de Marnevallei. De golvende heuvels zijn bedekt met netjes op rijen geplaatste wijnranken van Pinot Noir, Meunier en Chardonnay.

Johanna is met haar trage toerenmotor nooit gehaast. Ze geeft je volop de kans om er echt even tussenuit te zijn en laat je op een “zen” manier de schitterende landschappen in je opnemen.

Toch heeft een vaak roerige geschiedenis veel sporen achtergelaten in deze prachtige regio. Tijdens je cruise laten we je niet alleen kennismaken met charmante dorpjes, maar ook met historische steden.

Natuurlijk bezoek je op je cruise in Champagne ook kleine onafhankelijke wijnboeren en  indrukwekkende wijnkelders. Toch heerlijk, die bubbels….

 Uw cruise in Champagne, een ontdekking...

Op al onze cruises kan je kiezen wat je wil doen en welke plaatsen je wenst te bezoeken. Hieronder staan slechts enkele mogelijkheden.

Schitterende uitzichten

Het is een waar genoegen om het steeds wisselende landschap op het water te bewonderen. Reigers, andere watervogels en een enkele roofvogel geven extra glans aan het geheel. We varen langzaam tussen uitgestrekte graanvelden of glooiende wijngaarden. Tussen de bomen langs de waterrand duikt af en toe een eenzaam kerkje of landhuis op. Op een uitzichtpunt kan je vanop de heuveltop de kronkelende rivier beneden in de vallei zien. In de verte ontwaar je een kasteel of de luchtballon van Epernay.

Sprankelende champagne

Met meer dan 340 champagne-producenten is er veel te ontdekken. De beroemde grote huizen streven een constante huisstijl na. De veel kleinere onafhankelijke producenten bieden zeer onderscheidende wijnen aan. Er zitten schitterende pareltjes tussen. Kom met ons mee en proef het verschil tussen wijnen van jonge of oude wijnstokken, gegist of opgeslagen in eiken of roestvrijstalen vaten. Er is zoveel verscheidenheid! En dan hebben we het nog niet gehad over de invloed van de grond of het “terroir” op de smaak van de druiven.

Plattelandsleven

Tijdens de excursies bezoeken we kleine charmante dorpjes zoals Hautvillers en Passy-Grigny. Je kijkt naar haast eindeloze wijngaarden met hier en daar mensen die aan de wijnstokken werken. Sommige gehuchten lijken eerder op een museum uit het begin van de 20e eeuw. De tijd lijkt er stil te staan.

Steden op mensenmaat

Ver weg van het hectische leven in Parijs zijn de grootste steden van de Champagnestreek eerder provinciaal te noemen. Je kan comfortabel wandelen langs de Avenue de Champagne in Epernay, de Art Nouveau-architectuur in Reims bewonderen of de fabels van Jean de la Fontaine in Château-Thierry ontdekken…

Indrukwekkende geschiedenis

In Reims staat de kathedraal waar alle Franse koningen werden gekroond. In Belleau Wood stopten de Amerikanen het Duitse leger in de slag om de Marne. De kasteelruïnes van Chateau-Thierry en Fère-en-Tardenois zijn de overblijfselen van een glorieus verleden. En in Hautvillers had Dom Perignon een grote invloed op de uitvinding van mousserende wijn.

Wereldbekend

Moët et Chandon kenden zowel  Napoleon als de Russische tsaar. Beide heersers maakten van champagne een luxueus en feestelijk product. Mercier bracht de bubbels tot bij de gewone man. Maar het zijn de kleine telers die de meest uiteenlopende en vaak heel bijzondere champagnes produceren. En die, die zijn thuis niet te koop.

Heerlijke chocolade... en champagne

Ook al varen we met de Johanna in Frankrijk, we zijn Belgen en houden van onze chocolade. Als kok is Patsie beslist geïntrigeerd in het maken van fijne chocoladedesserts. Ze houdt ervan om die te combineren met één van die heerlijke champagnes. Ze vertelt je graag één en ander over haar chocoladegeheimpjes.

Contacteer ons met je cruise wensen en verlangens. We sturen je zo snel mogelijk een offerte en beschikbaarheid.
Klik op de knop hiernaast en vul het formulier in:

Barge Johanna