Varen in Frankrijk en België...

Kies je vaarvakantie volgens eigen interesse en voorkeuren. Varen in Frankrijkop barge Johanna is synoniem voor rust en ontspanning. Er is voor elk wat wils op onze  cruises.

Geniet van het mooie landschap en bezoek oude kastelen en kathedralen. Slenter door de  hystorische steden of landelijke dorpjes met een rijk verleden. Bezoek wijnboeren, proef hun heerlijke producten en kom meer te weten over het lokale leven.

Vaarvakanties in Frankrijk

Tijdens een vaarvakantie in de champagnestreek ontdek je een regio vol heerlijke contrasten. Natuurlijk is er de eeuwig beroemde en decadent, luxueus, sprankelende sprookjesdrank. Champagne domineert niet alleen het economische leven, de hele geschiedenis van deze regio is ermee doorspekt.

Daarnaast vertellen historische gebouwen, prachtige kathedralen, oorlogsmonumenten, standbeelden, musea en uitzichtpunten allemaal hun verhaal over het boeiende verleden. Varen in Frankrijk in de champagnestreek met barge Johanna geeft je een zeer interessant inzicht in deze prachtige regio.

Tijdens deze cruise vaar je zowel over de machtige Seine als het veel kleinere Canal du Loing. Van het kasteel van Fontainebleau tot het heuveldorp Chateau-Landon is dit gebied één heerlijke mix van culturele hoogtepunten en schilderachtige landschappen. Je herbeleeft als het ware het verleden van de Franse aristocratie en de impressionistische schilders. Ga mee op een reis terug in de tijd.

Varend tussen Brugge, UNESCO-erfgoed, en de Lichtstad Parijs vind je een overvloed aan interessante plaatsen. Dit gebied heeft een geweldige, maar ook dramatische geschiedenis. De vele WO1-monumenten zijn stille getuigen van een verschrikkelijk verleden. Ontelbare soldaten stierven er, maar ook vele kunstenaars beleefden er mooie tijden.

Veel van deze prachtige, impressionistische kunst, schitterende gotische architectuur en majestueuze kastelen laten we je graag ontdekken. Bij wijze van contrast vaar je op Johanna tussen uitgestrekte korenvelden, afgewisseld met landelijke dorpen.

Varen in Frankrijk met Johanna op het oudste kanaal dat in Europa over een bergrug gaat. Het verbindt de valleien van de Loire en de Seine. De streek staat bekend als de Gâtinais of “Tuin van Parijs”. Het is een fantastische, landelijke cruise met zijn rustige voorbijglijdende landschap vol open velden, de pittoreske kronkelende waterweg en klassieke Franse dorpjes. Een echt landelijk gebied om stilletjes verbaasd bij weg te dromen.

Vaarvakanties in België

Varen van Brugge naar de Westhoek is een ontdekking van heden en verleden. Met Johanna vaar je langs de Brugse vesten en molens door de vlakke polders naar Oudenburg. Hier vinden we de St Pietersabdij, gesticht door sint Arnoldus, patroonheilige van de bierbrouwers. Verder gaat de reis via Nieuwpoort en de Belgische kust langs de frontlijn naar Diksmuide en Ieper. We eindigen in Veurne met zijn befaamde babelutten.

Een vaarvakantie in België op barge Johanna is een reis met veel afwisseling: We varen door grote sluizen, gaan mee in de hoogste scheepslift en worden over een hellend vlak gesleept. We bezoeken steden als Brugge, Gent, Oudenaarde en Doornik met hun verschillende musea, kathedralen en historisch gebouwen. En hoe weet je of je op een rivier of kanaal vaart? Ontdek en beleef het allemaal op deze leerrijke maar ook ontspannende vaarvakantie.