Varen in Frankrijk en België...

Kies je vaarvakantie volgens eigen interesse en voorkeuren. Varen in Frankrijkop barge Johanna is synoniem voor rust en ontspanning. Er is voor elk wat wils op onze  cruises.

Geniet van het mooie landschap en bezoek oude kastelen en kathedralen. Slenter door de  hystorische steden of landelijke dorpjes met een rijk verleden. Bezoek wijnboeren, proef hun heerlijke producten en kom meer te weten over het lokale leven.

Vaarvakanties in Frankrijk

Tijdens een vaarvakantie in de champagnestreek ontdek je een regio vol heerlijke contrasten. Natuurlijk is er de eeuwig beroemde en decadent, luxueus, sprankelende sprookjesdrank. Champagne domineert niet alleen het economische leven, de hele geschiedenis van deze regio is ermee doorspekt.

Daarnaast vertellen historische gebouwen, prachtige kathedralen, oorlogsmonumenten, standbeelden, musea en uitzichtpunten allemaal hun verhaal over het boeiende verleden. Varen in Frankrijk in de champagnestreek met barge Johanna geeft je een zeer interessant inzicht in deze prachtige regio.

Varend tussen Brugge, UNESCO-erfgoed, en Parijs of Reims vind je een overvloed aan interessante plaatsen. Dit gebied heeft een geweldige, maar ook dramatische geschiedenis. De vele WO1-monumenten zijn stille getuigen van een verschrikkelijk verleden. Ontelbare soldaten stierven er, maar ook vele kunstenaars beleefden er mooie tijden.

Veel van deze prachtige, impressionistische kunst, schitterende gotische architectuur en majestueuze kastelen laten we je graag ontdekken. Bij wijze van contrast vaar je op Johanna tussen uitgestrekte korenvelden, afgewisseld met landelijke dorpen.

Johanna, ons charmant en gezellig schip, neemt je op deze reis mee van Melun aan de Seine tot Montargis via het kanaal van de Loing.

De reis is én mooi en schilderachtig én soms bedrijvig druk. Er zijn niet alleen de mooie steden zoals Melun, Nemours en Château-Landon. Er is ook het prachtige landschap waar je langs de Loing heerlijk kunt wandelen op het jaagpad.

We varen hier door de Gâtinais, ook bekend als de “ Tuin van Parijs”. Er zijn de vele glooiende, goudgele velden waartussen de pittoreske waterwegen kronkelen. Kleine typisch Franse dorpjes voltooien het plaatje van een rustig leven. Zelfs de sluisbediening is soms nog handmatig.

Deze reis op heel oude waterwegen in een onvergetelijk landschap is beslist de beste keuze om heerlijk te ontspannen.

La Ferté sous Jouarre

Johanna neemt je mee op de Marne van Château-Thierry stroomafwaarts tot de Seine. De wijngaarden uit de Champagnestreek worden langzaam vervangen door weilanden of bossen. We stoppen in Meaux en het gezellige Lagny.

We varen verder via de tunnel van Saint-Maur naar de  Seine boven Parijs. Verder 2 dagen varen op deze machtige rivier tot Melun.

Varen langs de Loire, tussen Briare, Sancerre en Nevers: een landschap met wijn, natuur, geschiedenis maar vooral veel rust. Aan de ene kant de onbevaarbare Loire, daarnaast het oude kanaal met zijn vele kleine dorpjes en pittoreske stadjes.

Dit is een licht glooiend ideaal fietslandschap waar dan ook de EuroVelo 6 route aangelegd werd langs de Loire.

Mini cruises op aanvraag

Enkele dagen varen in de Champagnestreek op de Marne tussen Epernay en Château-Thierry. Geniet van de rust op het water. Ontdek de heerlijke bubbels van Meunier, Pinot Noir en Chardonay…

Ontdek het vlakke land tussen Brugge en Ieper. We varen langs de Brugse vesten met zijn molens en door de wijdse polders. Elke dag en ieder uur is een nieuwe belevenis…

Barge Johanna